KSA De Bollaert
Wij zijn Arne Delannoye, Thomas Haezebrouck, Sebastiaan Hespeel, Jens Ruckebusch, Dries Vandenbussche en Robin Gryson. Sedert onze kinderjaren kennen wij elkaar al vanuit de KSA van Watou, KSA De Bollaert. Sinds ons eerste jaar als kaboutertjes gingen wij al mee op kamp.


Organisatievermogen
We moeten jullie dan ook niet vertellen dat een tent opslaan en afbreken voor ons kinderspel is. Vanuit onze jeugdbeweging deden we dan ook heel wat ervaring op. Niet alleen wat betreft tenten, maar ook naar organisatie en samenwerking toe.

In den beginnne...
Toen we allen 16 jaar werden, ging voor ons een nieuwe wereld open: 'De KSA-Leiding'. Met trots konden we ons blauwe hemd dragen en engageerden we ons voor allerlei activiteiten voor de KSA. Een daarvan was uiteraard ons jaarlijks groot kamp. Ieder jaar opnieuw vertrokken we richting Limburg, Vlaams Brabant of Antwerpen met de hele KSA, waar onze jongsten (de kabouters en de jongknapen) in een gebouw sliepen en de oudsten in tenten.


Hier begon het schoentje te wringen. Ieder jaar opnieuw ergerden we ons mateloos aan de hele papierwinkel en rompslomp bij het aanvragen van tenten bij het leger. In het begin konden deze tenten altijd geleend worden bij het leger in Ieper. Dit was op zich geen probleem, slechts 20km rijden en we waren voorzien voor het hele kamp. Het jaar daarop moesten we alweer een stapje verder, Lombardsijde. Op zich nog altijd geen groot probleem, maar het begon toch al wat tijd in beslag te nemen. Nog eens een jaar later kon dit ook al niet meer. We moesten nu naar Machelen (Brussel), wat natuurlijk een héle stap verder was. We hadden dan uiteraard het plan om de tenten op te halen op de weg naar het kamp, maar natuurlijk vertrokken we op een zondag en vielen deze plannen ook weer in het water. Ook op de terugweg konden we de tenten niet terug afleveren want we keren altijd terug op 11 juli, en dit is natuurlijk weer een feestdag.


Alternatieven?
De maat was vol! We gingen op zoek naar alternatieven en kwamen zo bij een bevriende jeugdbeweging uit Wielsbeke, waar we dit jaar tenten zouden huren. Opnieuw was dit niet zonder problemen, want die jeugdbeweging was zelf op kamp vanaf 10 juli, we moesten dus de tenten naar hen brengen.


Aankoop tenten
Daarom hadden we in 2012 het lumineuse idee om zelf tenten aan te kopen. Na heel wat zoeken online en daarna ook langs te gaan bij verdelers van tenten hakten we de knoop door en kochten we tenten aan. Op deze manier hadden we voor geruime tijd toch tenten voor onze jeugdbeweging, maar zagen we ook andere mogelijkheden. Namelijk om jeugdbewegingen met dezelfde problemen te helpen in hun zoektocht naar tenten en onze tenten ter beschikking stellen. Hiervoor moesten we ons natuurlijk equiperen. We zorgden voor duidelijke handleidingen bij onze tenten ook werden alle onderdelen van de tenten minutieus gemarkeerd en gelabeld zodat er geen verwarring kon ontstaan bij ons en bij andere jeugdbewegingen. Ook een deel van ons lokaal moest uiteraard voorzien worden op de stockage van de tenten.


Omdat we naast tenten ook vaak tafels en stoelen te kort hadden met onze jeugdbeweging, en de leverancier van de tenten dit ook ter beschikking had, beslisten we ook om enkele tafels bij hen te kopen. Deze stellen we niet enkel ter beschikking voor jeugdbewegingen maar ook voor allerhande feesten en evenementen in onze gemeente.

Prijs - Kwaliteit - Flexibiliteit
Prijs, kwaliteit en flexibiliteit. Dat zijn de 3 pijlers waarop we ons willen baseren om onze tenten ter beschikking te stellen voor andere jeugdbeweging.


Uit onze eigen ervaringen kennen we de marktprijzen van tenten en willen hier dan ook zeer democratisch onder duiken. We gaan steeds uit van het principe: "Voor en door jeugdbewegingen". Het is dan ook evident dat wij geen woekerprijzen hanteren.


Op gebied van kwaliteit, kunnen we jullie garanderen dat wij niet voor de eerste de beste leverancier van tenten gegaan zijn. Eerst leerden we onze leverancier kennen via het internet, en gingen daarna ook meerdere malen bij hem langs om de tenten te inspecteren. Hij toonde ons de kwaliteit van zijn materiaal, zo had hij er tenten staan die reeds 3 jaar buiten stonden, sneeuw, regen en storm meegemaakt hadden en er nog steeds gloednieuw uitzagen. Wij zijn alvast 100% overtuigd van de kwaliteit van de tenten.


Na al onze voorgaande ervaringen die te lezen staan in het artikeltje hierboven, is ons stokpaardje uiteraard de flexibiliteit. We stellen ons zeer meegaand op wat betreft het ophalen en terugbrengen van de tenten. Samen met de jeugdbeweging kunnen we op zoek gaan naar de beste oplossing voor deze tijdstippen. Zelfs willen wij voor jeugdbeweging die dicht van ons op kamp zitten, de tent komen opslaan en afbreken. Zo denken wij bijvoorbeeld aan bezoekers van het Plokkersheem in Watou, waar wij reeds al enkele malen langs gingen om tenten op te slaan en af te breken. Op deze manier kunnen we ook onze raadgevingen meegeven voor het onderhoud en positioneren van de tent.

home | over ons | tenten | tafels | contact
Copyright © à-peu-près. All rights reserved.